Stem and Innovation City Projesi

Okulumuzun Ana sınıfı B şubesi öğretmeni Ayşe ARKIN Stem and Innovation City Projesi'ni yürütmektedir.  Türk ve Azerbaycanlı ortaklarla kurulan eTwinning projesinde Arnavutluk (11), Türkiye (5), Yunanistan (5), Litvanya (4), Azerbaycan (3), Ürdün (2), Hırvatistan(2), Romanya'da  (2)bulunan öğretmenler yer alıyor.  Stem ve İnovasyon Şehri projesi , günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm bulma, teknolojinin güvenli kullanımı, deneyler ve stem çalışmaları, sanatsal faaliyetler, canlıların temel hakları, iklim krizi, çevre sorunlarına çözüm bulma konularını konu alıyor.  İlginç bilgiler, yeni keşifler ve kodlamalarla zenginleştirilen proje, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandırmayı amaçlıyor.  Geçmişi gelecekle bilim ve teknoloji köprüsüyle bağlayacak, öğrencilerin geleceğin şehrinin sokak ve caddelerinde yapay zeka ve birçok sanat, dans, STEM, müzik ve kodlama etkinliği gerçekleştirmeleri hedefleniyor.

Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 11:07 - Görüntülenme: 50