T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ALANYA - Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu

Haberler

Haberler

Şbt

Okulumuz 2/C sınıfı öğretmeni Hayriye Bolat Türkkaya " Çevremi Koruyorum Değerlerime Sahip Çıkıyorum " projesini yürütmektedir. Türk ve Azerbaycan ortaklardan kurulan eTwinning projesi , Türkiye (10) , Romanya (9), İtalya (3), Azerbaycan (1),  Polonya (1),  Hırvatistan (1), Arnavutluk (1),  Ürdün (1) , Tunus (1), Yunanistan (1) , Portekiz (1) kapsıyor. Bu projenin amacı öğrencilerin çevreyi korumak için etkinlikler yapması,  ayrıca öğrenciler de milli, ahlaki , insani, manevi ve kültürel değerlerimizi koruyan , benimseyen , geliştiren fertler olmasına katkı sağlamaktır aynı zamanda doğayı ve dünyamızı korumak adına sıfır atık bilincini geliştirmektir. Öğrenciler webinarlar sayesinde farklı kültürden öğrencilerle arkadaşlık etmekte, kültürünü geliştirmekte ve aynı zamanda doğayı korumayı öğrenmektedir. Çeşitli Web 2 araçları kullanılan bu projede hem değerlerimizi korumayı hem de çevre bilincini arttırmayı hedeflemekteyiz.

Şbt

Okulumuz Anaokulu B şube öğretmeni Ayşe ARKIN “SU VARSA BEN VARIM” projesini yürütmektedir.  Türk, Yunan ve Azerbaycanlı ortaklarla kurulan eTwinning projesi, Türkiye (8), Romanya (3), Yunanistan (1), Azerbaycan'ı (1) kapsıyor.  Su sorununun küresel bir sorun olduğunu vurgulayan proje, "SU VARSA HAYAT VAR" ilkesinden yola çıkarak, öncelikle doğamızı ve dünyamızı korumanın önemini anlatmayı ve bu farkındalığı artırmayı amaçlıyor.  Öğrencilerimizi bilinçli, çevreye duyarlı, doğayı seven ve koruyan bireyler olarak doğamızı ve kaynaklarımızı korumayı, tasarruf etmeyi, doğaya ve canlılara saygılı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.  Öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi ve buluşlarla su sorununa çözüm bulunması için web 2 ve yapay zeka araçlarını kullanmayı hedefliyoruz.

Şbt

Okulumuzun Ana sınıfı B şubesi öğretmeni Ayşe ARKIN Stem and Innovation City Projesi'ni yürütmektedir.  Türk ve Azerbaycanlı ortaklarla kurulan eTwinning projesinde Arnavutluk (11), Türkiye (5), Yunanistan (5), Litvanya (4), Azerbaycan (3), Ürdün (2), Hırvatistan(2), Romanya'da  (2)bulunan öğretmenler yer alıyor.  Stem ve İnovasyon Şehri projesi , günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm bulma, teknolojinin güvenli kullanımı, deneyler ve stem çalışmaları, sanatsal faaliyetler, canlıların temel hakları, iklim krizi, çevre sorunlarına çözüm bulma konularını konu alıyor.  İlginç bilgiler, yeni keşifler ve kodlamalarla zenginleştirilen proje, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandırmayı amaçlıyor.  Geçmişi gelecekle bilim ve teknoloji köprüsüyle bağlayacak, öğrencilerin geleceğin şehrinin sokak ve caddelerinde yapay zeka ve birçok sanat, dans, STEM, müzik ve kodlama etkinliği gerçekleştirmeleri hedefleniyor.

Nis

Okulumuz Ana sınıfı B şubesi öğretmenimiz Ayşe ARKIN, Türk ve Litvanyalı ortaklarla kurulan eTwinning projesinde, ülkemizden, Romanya ve Litvanya'dan 10 ortakla çalışmaktadır.  Bu proje ile öğrenci ve velilere kendi kültürümüzü tanıtmak, farklı kültürleri tanıyarak kültürümüz ile farklı kültürler arasındaki benzerlik ve farklılıkları keşfetmek amaçlanmaktadır.  Projede web2.0 araçları ile çalışılması ve teknolojide etkinliklerde yer alınması planlanmaktadır.

Nis

Okulumuzun Ana sınıfı B şubesi öğretmeni Ayşe ARKIN tarafından yürütülen eTwining projesi Samanyolu ve Evren, Steam ve Metaverse ile dijital keşif üzerinde çalışmaktadır.  Proje 7 Türk ve 9 yabancı ortaklı bir projedir.  Proje ile öğrencilerimiz, metaverse ve 21. yüzyıl becerilerine sahip, teknolojiyi bilen, günlük hayatında kullanabilen, sorumluluk duygusu gelişmiş, araştıran, öğrenen ve insana saygı duyan bireyler yetiştirmek için steam çalışmaları ve ulusötesi ekiplerle fikir alışverişinde bulunuyor. Dikkatleri uzaya ve Samanyolu Galaksisine çekmek, NASA'nın çalışmaları ile eğlenerek öğrenmek, web 2.0 araçlarını kullanarak yaratıcılıklarını geliştirmek, metaverseler üzerinde çalışmak, seyahat etmek, gözlemlemek, farklı iki-  Steam ile üç boyutlu ürünler, yaparak yaşayarak, oyun oynayarak, müzik eşliğinde sanatsal çalışmalar yaparak keşfetmeyi ve eğlenirken öğrenmeyi hedefliyor.